Barbaros Hayreddin Sultanin Fermani | Sultanul Barbaros Hayreddin

Barbaros Hayreddin Sultanin Fermani | Sultanul Barbaros Hayreddin Serial Turcesc Online Tradus HD

· Actualizat pe · Postat pe

Ai disponibile toate episoadele subtitrate in romana din Barbaros Hayreddin Sultanin Fermani | Sultanul Barbaros Hayreddin. Urmareste noile episoade subtitrate in romana fara intrerupere.

Khayr al-Din Barbarus , numele original: Khiḍr; : Barbaros Hayrettin Paşa ), cunoscut și sub numele de Hızır Hayrettin Pasha , și pur și simplu Hızır Reis (c. 141414666 – cca. ), a fost un corsar otoman și mai târziu amiral al Marinei Otomane [1] Victoriile navale ale lui Barbarossa au asigurat dominația otomană asupra Mediteranei la mijlocul secolului al XVI-lea.

Născut în Lesbos , Khizr şi – a început cariera navală ca corsar sub fratele său mai mare Oruc Reis . În 1516, frații au Algerul din Spania, Oruç declarându-se sultan. După moartea lui Oruç în 1518, Khizr a moștenit porecla fratelui său, „Barbarossa” („Barbă roșie” în italiană). De asemenea, a primit numele de onoare Hayreddin (din arabă Khayr ad-Din , „bunătatea credinței” sau „cel mai bun al credinței”). În 1529, Barbarossa a luat de la spanioli Peñónul din Alger .

În 1533, Barbarossa a fost numit Kapudan Pașa (Marele Amiral) al Marinei Otomane de către Suleiman Magnificul . A condus o ambasadă în Franța în același an, a cucerit Tunisul în 1534, a obținut o victorie decisivă asupra Ligii Sfinte la Preveza în 1538 și a condus campanii comune cu francezii în anii 1540. Barbarossa s-a retras la Constantinopol în 1545 și a murit în anul următor.

Adauga in lista ta
Followed by 68 members

Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *